KUMMITUSKÄVELYT KRISTIINANKAUPUNGISSA

Natalia Kaleva on Kristiinankaupungin auktorisoitu matkailu- ja kummituskävelyn opas          

Mikä on kummituskävely? - Opastettu kiertokävely Kristiinankaupungin keskustassa. Kuulet tarinoita Kristiinan tunnetuimmista rekennuksista, niissä asuneista ihmisistä, oudoista tapahtumista ja rakennuksiin liittyvistä kummituksista. Historiaa, faktaa ja tarinoita! Liikuntaa ja ulkoilua!

Lähtö: Natalia's Art Studio, joka sijaitsee Corner kauppahuoneessa, Itäinen Pitkäkatu 53-55, 64100 Kristiinankaupunki

Vuoden 2021 KUMMITUSKÄVELYT

Valitse päivä ja aika sekä varaa paikkasi kirjoittamalla nimesi ja sähköpostisi tämän sivun alla olevaan kommenttilaatikkoon. Voit myös ilmoittautua kävelylle tekstiviestillä puh. 045-6090880. Kummituskävely on suunnattu sekä aikuisille että lapsille. Aikataulun alla on lisätietoja jokaisesta kummituskävelystä.

HEINÄ- JA ELOKUUSSA 

Uutuus: Joka keskiviikko klo 14.00 mystinen opastettu CARLSROn museokierros: Carlsron historiaa, salaisuuksia ja kummituksia                Joka keskiviikko klo 20.00 Kummituskävely Kristiinankaupungissa. 

la 3.7. klo 20.00 KUMMITUSKÄVELY
 
ke 7.7. klo 14.00 CARLSROn huvilan/nyk.museon salaisuuksia, historiaa ja aaveita
ke 7.7. klo 20.00 Kummituskävely
 
la 10.7. klo 20.00 KUMMITUSKÄVELY - uudenkuun taika
 
la 10.7.klo 23.00 YÖKIERROS "Noidan silmä"- hyytävä yökierros ja noitavainot Kristiinassa, käynti noitien mestauspaikalla
 
ke 14.7. klo 14.00 CARLSROn huvilan/nyk.museon salaisuuksia, historiaa ja aaveita
ke 14.7. klo 20.00 Kummituskävely
 
pe 16.7.klo 23.00 YÖKIERROS "Noidan silmä"- hyytävä yökierros ja noitavainot Kristiinassa, käynti noitien mestauspaikalla
 
la17.7. klo 20.00 Kesämarkkinat-Kummituskävely
 
ke 21.7.klo 14.00 CARLSROn huvilan/nyk.museon salaisuuksia, historiaa ja aaveita
ke 21.7.klo 20.00 Kummituskävely
 
ke 28.7. klo 14.00 CARLSROn huvilan/nyk.museon salaisuuksia, historiaa ja aaveita
ke 28.7. klo 18.00 Kummituskävely
 
la 31.7. klo 20.00 Kummituskävely
 
Muina aikoina tilauksesta, ympäri vuoden! Myös ruotsin-, venäjän- ja englanninkieliset kummituskävelyt tilauksesta.
 
Liput voidaan ostaa ennen kierrosta suoraan oppaalta 15€-aikuiset, 8€- lapset alle 12v, maksu käteisellä tai kortilla. Museokierrokset -16€/8€.
Yökierros - 25€ (vain aikuisille)
 
Ilmoittautuminen 045-6090880 tekstiviestillä tai 
FB:Kummituskävely Kristiinankaupungissa - Spökvandring i Kristinestad

la 3.7. ja la 10.7. klo 20 KUMMITUSKÄVELYt

Karmiva ja mielenkiintoinen kummituskävely Kristiinankaupungissa

Tervetuloa la 3.7. tai la 10.7 klo 20.00 kummituskävelylle kuuntelemaan kummitustarinoita ja kaupungin mielenkiintoista historiaa. Lapsille ja nuorille arvoituksia, yllätyksiä ja palkintoja. Kauhean "hauskaa" ajanvietettä. Kävely kestää 1,5 tuntia. Koko ajan ollaan ulkona ja kierros tehdään jalan. Sopivat vaatteet ja kengät päälle. Kummituskävely on suunnattu sekä aikuisille että lapsille. Lähtö: Corner kauppahuoneen takapihalta. Tule, jos uskallat! Ilmoittautumiset tekstiviestillä 045-6090880.Lippu: 15€ -aikuiset, lapset alle 12 v - 8€ (norm.10€) Maksu: Natalia¨s ART Studiossa ennen lähtöä kortilla tai käteisellä

Joka keskiviikko klo 14 mystinen CARLSROn museokierros

Keskiviikkoisin opastettu museokierros klo 14.00 - Villa CARLSROn historiaa, salaisuuksia ja kummituksia: ke 7.7. /ke 14.7. /ke 21.7. /ke 28.7.

Tule jännittävälle museokierrokselle, joka järjestetään kesän aikana keskiviikkoisin klo 14.00. Oppaan kanssa pääset Kristiinankaupungin kuuluisaan kummituspaikkaan. CARLSROn loistohuvilasta (nyk. Carlsron museo) kerrotaan kaupunkilegendoja! Kummitusopas Natalia Kaleva toimi museon oppaana muutama vuosi sitten ja vietti yön museossa. Kierroksella hän kertoo myös aavekokemuksestaan. Päiväkierroksella pääset museoon sisään, aistit sen tunnelmaa, itse näet kummittelevat huoneet ja paikan päällä kuulet faktatietoja huvilan historiasta sekä tarinoita Carlsron salaisuuksista ja haamuista. Kierroksen kesto - 1 tunti. Lähtöpaikka: Corner kauppahuoneen sisäpiha, pyörillä tai autoilla. Autottomat pääsevät kyytiin. Myös voidaan tulla suoraan museoon ja odottaa ryhmää, joka saapuu paikalle klo 14.10. Muista ilmoittautua tekstiviestillä 045-6090880. Tervetuloa!
Lippu: 16€ -aikuiset/ lapset, opiskelijat- 8€ (museolippu sis. hintaan) Maksu: paikan päälle oppaalle käteisellä tai kortilla.
Katso alla diaesitys Carlsrosta

Keskiviikon kummituskävely klo 20

Tutustu Kristiinankaupunkiin kummituskävelyllä

ke 7.7./14.7./21.7./28.7.

Tervetuloa opastetulle kiertokävelylle! Kesän aikana joka keskiviikko klo 20.00 lähdetään karmivalle kummituskävelylle. Näet vanhoja aavetaloja ja kuulet tarinoita Kristiinankaupungin tunnetuimmista rekennuksista, niissä asuneista ihmisistä, historiasta, oudoista tapahtumista ja rakennuksiin liittyvistä kummituksista. Faktaa ja tarinoita! Kummituskävely on suunnattu sekä aikuisille että lapsille. Sopivat vaatteet ja kengät päälle! Jos sataa - sateenvarjo mukaan. Kesto: 1,5 tuntia, matka noin 900 metriä. Lähtö: Corner kauppahuoneen sisäpihalta. Ilmoittautumiset tekstarilla 045-6090880. Tule, jos uskallat!

Lippu: 15e, lapset alle 12v - 8e. Liput ostetaan Natalia's ART Studiosta (Cornerissa). Maksu käteisellä tai kortilla.

la 10.7. YÖKIERROS: kummitus- ja noitakierros Kristiinanassa klo 23

Hyytävä kummituskävely ja käynti noitien mestauspaikalla
Lauantai 10.7 on mystistä uudenkuun aikaa. Tumma on yö! Päivän valossa Natalia's ART Studiossa on Maagiset kynttilät pimeyden voittoon - tapahtuma, mutta yöllä iloinen taiteilija muuttuu noidaksi ja vie rohkeat noitakierrokselle! Kylmät väreet saat varmasti, kun keskiyöllä olet metsässä noitien mestauspaikalla! Tiedoksi - nykyisessä lepoisassa CittaSlow Kristiinankaupungissa 350 vuotta sitten oli toinen tunnelma: 4 naista tuomittiin roviolle! Kummituskävely tehdään sekä autoilla että jalan. Kesto 1,5-2 tuntia. Koko ajan ollaan ulkona. Kävimme myös metsässä, siksi sopivat vaatteet ja kengät päälle! Lyhdyt mukaan! Tämä on uniikkikierros. Noitien vuorella tehdään uudenkuun taikoja. EI lapsille! Jos haluat päästä mukaan, ilmoittaudu tekstiviestillä 045-6090880. Lähdetään kierrokselle AUTOILLA Corner kauppahuoneen sisäpihalta, missa on parkkipaikka (autottomat pääsevät kyytiin). Lippu: 25€ (yökierros vain aikuisille) Maksu: Natalia's ART Studiossa (Cornerissa) käteisellä tai pankkikortilla. Tervetuloa!

 

pe 16.7. klo 23 YÖKIERROS "Noidan silmä"

Hyytävä kummitus- ja noitakierros

 

pe 16.7 on mystistä kesämarkkina-aikaa. Päivän valossa Natalia's ART Studiossa saat tietoa raharituaaleista ja maagisista rahakynttilöistä, mutta yöllä iloinen taiteilija muuttuu noidaksi ja vie teidät noitakierrokselle! Kylmät väreet saat varmasti, kun keskiyöllä olet metsässä noitien mestauspaikalla! Tiedoksi - nykyisessä lepoisassa CittaSlow Kristiinankaupungissa 350 vuotta sitten oli toinen tunnelma: 4 naista tuomittiin roviolle! Kummituskävely tehdään sekä autoilla että jalan. Kesto 1,5-2 tuntia. Koko ajan ollaan ulkona. Kävimme myös metsässä, siksi sopivat vaatteet ja kengät päälle! Lyhdyt mukaan! Tämä on uniikkikierros. Noitien vuorella tehdään uudenkuun taikoja. EI lapsille! Jos haluat päästä mukaan, ilmoittaudu tekstiviestillä 045-6090880. Lähdetään kierrokselle AUTOILLA Corner kauppahuoneen sisäpihalta, missa on parkkipaikka (autottomat pääsevät kyytiin). Lippu: 25€ (yökierros vain aikuisille) Maksu: Natalia's ART Studiossa (Cornerissa) käteisellä tai pankkikortilla

 

Kesämarkkinat kummituskävely la 17.7. Kristiinankaupungissa

Opastettu kiertokävely Kristiinan keskustassa la 17.7. klo 20.00

Kesämarkkinat - tapahtuman aikana pääset kummituskävelylle. Kuulet tarinoita Kristiinankaupungin tunnetuimmista rekennuksista, niissä asuneista ihmisistä, oudoista tapahtumista ja rakennuksiin liittyvistä kummituksista. HUOM! pääset muutaman rakennuksen sisätiloihin ja aistit aavemaailmaa. Kierros kestää noin 1,5 tuntia. Tapahtuma on suunnattu sekä aikuisille että lapsille. Matka n 900 metriä. jos sataa, ota sateenvarjo mukaan. Kutsu ystävät ja tervetuloa! Ilmoittautumiset tekstarilla 045-6090880. Lippu: 15€-aikuiset, lapset alle 12v - 8€ (norm. 10€) Maksu: Natalia's ART Studiossa (Cornerissa) käteisellä tai pankkikortilla. 

KUMMITUSSAFARI la 31.7. klo 20

Opastettu kummitussafari Kristiinassa, käynti Japanilaisessa Puutarhassa ja Ghost Story Party
Kummitussafari järjestetään la 31. 7. klo 20.00. Lähdetään yleisökierrokseen polkupyörillä tai autoilla Corner kauppahuoneen pihalta. Autottomat pääsevät autollisen kyytiin. Safarin aikana tehdään kaksi pysähdystä. Kuulet tarinoita Kristiinan tunnetuimista rakennuksista, mm. Raatihuoneesta, Ulrika Eleonoran kirkosta ja hautausmaasta, niiden oudoista tapahtumista ja kummituksista. Käydään japanilaisessa puutarhassa, missä näet Fuji-vuoren purkauksen. Myös oikeat japanilaiset lyhdyt, kasvit, vesialtaat ja portit luovat salaperäisen tunnelman. Puutarhan läpi mennään kotaan ja aloitetaan Ghost Story Party (kauhutarinailta). Istutaan pimeässä kodassa ja kerrotaan karmivia kauhutarinoita. Kummituskävelyn opas Natalia Kaleva kertoo japanilaisia aave- ja kauhutarinoita, jotka pidetään maailman pelottavina. Myös kukin safarin osallistuja halutessaan voi kertoa kummitustarinansa. Kertojat saavat pikkupalkintoja. Safarin kesto 1,5 -2 tuntia. Ilmoittautumiset safarille ja lisätietoa tapahtumasta saat kummituskävelyn oppaalta 045-6090880 tai natalia.kaleva@gmail.com. Tule, jos uskallat! Kauneutta ja kauhua...
Lippu: 16€, lapset alle 12v - 8€ (norm.10€) Maksu: Natalia's ART Studiossa (Cornerissa) kortilla tai käteisellä

Kummituskävely Kristiinankaupungissa

Tervetuloa hyytävälle kummituskävelylle

La kokoonnutaan mystisessä Natalia's ART Studiossa, joka sijaitsee Corner kauppahuoneessa Kristiinankaupungin ydinkeskustassa. Sieltä lähdetään Kristiinan kantakaupunkiin opastetulle kiertokävelylle kuuntelemaan mielenkiintoisia ja jännittäviä tarinoita oudoista tapahtumista ja rakennuksiin liittyvistä kummituksista. Faktatietoja ja legendoja, historiaa ja ihmiskohtaloita. Kävely kestää 1,5 tuntia. Koko ajan ollaan ulkona. Kummituskävely on suunnattu sekä aikuisille että lapsille. Matka n.900 metriä. Lähtö: Corner kauppahuoneen takapihalta. Tule, jos pidät historiasta ja kummitustarinoista. Ilmoittautumiset tekstiviestillä 045-6090880. Ilmoittaudu heti, koska paikkoja rajoitetusti. Lippu:15e ja lapset alle 12v - 8€ (ovelta käteisellä tai kortilla). Kutsu ystävät mukaan ja tervetuloa! 

 

 

Citta GhostWalk su 9.8. klo 18.30

CittaSlow viikon kummituskävely

Tervetuloa su 9.8. klo 18.30 sekä karmivalle että hauskalle kummituskävelylle eli opastetulle kiertokävelylle kuuntelemaan jännättäviä tarinoita Kristiinan tunnetuimmista rakennuksista, niissä asuneista ihmisistä, oudoista tapahtumista ja rakennuksiin liittyvistä kummituksista. Kävely kestää 1,5-2 tuntia, matka 800 metriä. Koko ajan ollaan ulkona ja kierros tehdään jalan. Kummituskävely on suunnattu sekä aikuisille että lapsille. Lähtö: Corner kauppahuoneen sisäpihalta. Tule, jos uskallat! Ilmoittautumiset 045-6090880. Lippu 12e, lapset alle 12v - 7e ( menee kirjan Aaveiden Kristiinankaupunki 2 osan julkaisuun).

Slow HORRORWALK la 15.8.2020

Tervetuloa la 15.8. klo 21.00 Cittaslow viikon erikoistapahtumaan - hyytävälle kummituskävelylle eli opastetulle kiertokävelylle kuuntelemaan jännättäviä tarinoita Kristiinan tunnetuimmista rakennuksista, niissä asuneista ihmisistä, oudoista tapahtumista ja rakennuksiin liittyvistä kummituksista. Kävely kestää 1,5-2 tuntia. Koko ajan ollaan ulkona ja kierros tehdään jalan. Kummituskävely on suunnattu sekä aikuisille että lapsille. Lähtö: Corner kauppahuoneen sisäpihalta. Tule, jos uskallat! Ilmoittautumiset 045-6090880. Lippu 12e, lapset alle 14v - 7e ( menee kirjan Aaveiden Kristiinankaupunki 2 osan julkaisuun).

Vanhanajan Kummituskävely la 5.9. klo 20.00

Wanhanajan toripäivän kummituskävely la 5.9. klo 20

 

Mikkelinpäivän kummituskävelyn lyhtykulkue la 3.10 klo 21

Tervetuloa hyytävälle kummituskävelylle
La 3.10. klo 21.00 Mikkelinpäivänä lähdetään kummituskävelylle Cornerin sisäpihalta. Yleisökierros Kristiinan vanhassa kantakaupungissa. Opastetulla kiertokävelylla kuuntelet mielenkiintoisia ja jännättäviä tarinoita oudoista tapahtumista ja rakennuksiin liittyvistä kummituksista. Faktaa ja legendoja, historiaa ja ihmiskohtaloita Kävely kestää 1,5-2 tuntia. Koko ajan ollaan ulkona. Matka 800 metriä. Kummituskävely on suunnattu sekä aikuisille että lapsille.  Lippu 12e ja 7e lapset alle 12v. (maksu ovelta korttilla tai käteisellä). Tule, jos pidät historiasta ja kummitustarinoista. Ilmoittautumiset 045-6090880.

 

la 24.10. klo 20 Naisday kummituskävely

Karmiva kummituskävelyn reitti!

Tule Naisday kummituskävelylle la 24.10. klo 20.00, jos haluat kuulla Kristiinankaupungin kuuluisista naisaaveista, kummituspaikoista ja nähdä ne! Tunnelmallinen kävely kestää 1.5-2 tuntia. Historiaa ja tarinoita! Lippu 12€/7€ lapset alle 12v. Maksu paikalla käteisellä tai kortilla. LÄHTÖ: Corner kauppahuoneen sisäpihalta (siellä on parkkipaikka). Hyvät kengät ja lämpimät vaatteet päälle. Sade ei este, sateenvarjo mukaan. Ilmoittaudu viestilla 045-6090880.

Halloween Kummituskävelyt pe 30.10. klo 20 ja la 31.10 klo 22

HALLOWEEN HORRORWALK
pe 30.10. klo 20.00
la 31.10. klo 22.00 

Laita halloween pukusi päälle ja naamio ja tervetuloa jännittävälle opastetulle kiertokävelylle kuuntelemaan hyytäviä tarinoita Kristiinan tunnetuimmista rakennuksista, niissä asuneista ihmisistä, oudoista tapahtumista ja rakennuksiin liittyvistä kummituksista. Lyhtykulkue (omat lyhdyt mukaan!) Kävely kestää 1,5-2 tuntia. Koko ajan ollaan ulkona ja kierros tehdään jalan. Matka 800 metriä. Kummituskävely on suunnattu sekä aikuisille että lapsille (ei lauantai). Lähtö: Corner kauppahuoneen sisäpihalta. Maksu 12e (ovella oppaalle käteisellä tai kortilla). Tule, jos uskallat! Ilmoittautumiset 045-6090880.

 

TILAUKSESTA: KUMMITUSKÄVELY - Laivarotan kauhumeritarinoita

Tämä kummituskävely sopii mainiosti koululaisille ja päiväkodin lapsille. Kristiinankaupungin merenkulku ajasta, historiasta ja tapahtumista kerrotaan tarinan muodossa. Idea laivarotan kummituskävelystä tuli siitä, että vuosi 2020 on Rotan vuosi (kiinalaisen horoskoopin mukaan). Siksi Kristiinankaupungissa järjestetään kauhean hauska ja hyytävän jännittävä kummituskävely (uusi reitti ja kummitustarinat).Ihana ulkoilupäivä, liikunta, historiaa ja tarinoita merikaupungin aaveista kummituskävelyllä. Lähtö: Corner kauppahuoneen luota (sisäpihalta).Lippu: 12€, 7€-lapset alle 12v. Lastenryhmille yli 10 hklöä - 5€/lapsi. Maksu kortilla tai käteisellä paikan päällä.(menee kirjan Aaveiden Kristiinankaupunki - osa 2 julkaisuun). Tilaukset kommentilla (alla) tai tekstiviestillä 045-6090880. 

 

SPÖKVANDRING i Kristinestad - TILAUKSESTA

Spökvandring 

Under spökvandringarna besöker du platser och kvarter som har en historia med myter och legender från förr. Det blir både en upplevelse och en historielektion i ett. Tillsammans med Natalia går du på nattvandring genom den smala Lebell hus, över kullerstensgator, via kyrkogården vid Ulrika Eleonorakyrkan och Gottorp. 

Visste du att:

-  När du går spökvandringen förflyttas du med fantasins kraft tillbaka i tiden, mycket tack vare de välbevarade gamla trähusen

-  Regn är inget hinder, den ger sin egen charm och stämning. Kläder enligt väder

- Språk på vandringen är svenska.  

Pris 12€
Rundvandringen tar ca.1,5 h
Observera att rundvandringen görs till fots.
Info och bokningar: Natalia Kaleva Tel:  045 609  0880 

E-post: natalia.kaleva@gmail.com

FB:  Kummituskävely Kristiinankaupungissa- Spökvandring i Kristinestad                            Adress till Handelshuset Corner: Östra Långgatan 53, 64100 Kristinestad

 

Kommentit

13.10.2021 18:20

Stefan Smirnov

Kummituskävely lokakuisena iltana Kristiinankaupungin vanhassa miljöössä oli omiaan saamaan mielikuvituksen liikkeelle. Paikallishistoriaa ja pelottelua oli runsaasti ja juuri sopivassa suhteessa!

21.07.2021 15:12

Hanna Kaivo-oja

Olemme tulossa tänään kummituskävelylle.

31.10.2019 20:24

Jenni

Hei, ilmottautuisin Pe 1.11. klo 20.00 kummituskävelylle. 2 aikuista. Mahtuuko vielä mukaan?

27.07.2019 13:51

Esa-Pekka

Hei. Ilmottaudun 27.7 kummituskävelyyn, en tosin löydä lisätietoja kyseisestä päivästä.

03.07.2019 04:30

Antero

3.7. Klo 14 kaksi aikuista ja kaksi lasta

25.05.2019 13:57

Eija AR

Hei, haluaisimme ilmoittautua kummituskävelylle lauantaille 15.6. klo 21 - (3 hlöä) Mahtuuko mukaan? Tulemme muualta

05.02.2019 11:46

Emilia

Ilmoitan kaksi 8.3 kummituskävelyyn

18.07.2018 17:34

Maarit Suuluhta

24.7 ilmoittautuu 4 henkilöä klo 21.00 kierrokselle

16.07.2018 17:51

Raija

Ilmoittautuu kaksi naisihmistä kummituskierrokselle lauantaina 21.7.klo 20. Lähtöpaikka? Tulemme muualta.

14.07.2018 18:10

Elina, Sari ja Sami

3 henkilöä kummituskävelyyn tänään klo 23.

13.07.2018 12:27

Kerttu ja Esa Seppänen

Kerttu ja Esa Seppänen perjantaina 13.7 klo 21 kummituskävelyyn

13.07.2018 09:27

Irina Tulensalo

13.7. kello 21 kummituskävelylle ilmoittautuu kaksi henkilöä

10.07.2018 11:08

Maarit Suuluhta

Ti 24.7 klo 21 ilmoittautuu 3

08.07.2018 06:18

Tuunainen Sirpa ja Ari-Pekka

Kristiinankaupungin kummituskävelyyn perjantaina 13.7 kello 21.00 ilmoittautuu 2 henkilöä.